hírek

Közgazdász Klub – Velkey György: Kórházügyi helyzetkép, 2015

- 2015. november 19., csütörtök 11:27

Közgazdász Klub 2015. 11. 24-én 17:00 órai kezdéssel a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Aulájában (Sopron, Erzsébet u. 9).

A 10. éve indult Közgazdász Klub következő előadója dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke lesz.

Előadásának legfontosabb gondolatai:
A magyar egészségügy gazdaság-, és egészségpolitikai megítélésekor szinte evidencia, hogy a kórházak rossz szerkezete és gazdaságtalan működése az egészségügy legnagyobb baja és addig nem szabad pénzt tenni a rendszerbe, amíg ebben nincs változás. A tervezett változásoknak ugyanakkor rendre politikai és társadalmi limitje van, mind a kórház vagy osztály bezárások, mind a központi beszerzések, mind pedig az igazgatócserék tekintetében. Ráadásul az ilyen beavatkozások, melyek az elmúlt évtizedben azért rendre megtörténtek, sosem vezettek jelentős hatékonyság javításhoz. Ezért a továbblépéshez módszeres, hosszútávú forrásbővítéssel egybekötött, a társadalmi, politikai és szakmai realitásokat figyelembe vevő kiegyensúlyozott programra van szükség.

Ingyenes rendezvényünkre invitáljuk a Nyugat-magyarországi Egyetem összes karának polgárait, Sopron város és vonzáskörzete téma iránt érdeklődő lakosait.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: