hírek

Közgazdász Klub – Ligeti Zsombor: Hogyan éljünk boldogan egy kiszámíthatatlan világban?

- 2015. november 4., szerda 10:07

Közgazdász Klub 2015. 11. 11-én 17.00 órai kezdéssel a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Aulájában (Sopron, Erzsébet u. 9.).

A 10 éve indult Közgazdász Klub következő előadója, dr. Ligeti Zsombor, több évig a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának egyetemi docense volt. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán oktat. Kutatási területe: növekedéselmélet, fejlődés-gazdaságtan.

Előadásának legfontosabb gondolatai:
Senki nem ért meg? A társadalomtudományok területén is teljes értetlenséggel állnak veled szemben? Akkor alkoss egy olyan új szemléletmódot, amely milliárdokat hoz neked a tőzsdén, amikor mindenki más veszít, és máris élesen bírálhatod az összes közgazdasági Nobel-emlékdíjast.
Egy ilyen új szemléletmódba és annak gyakorlati alkalmazásába ad betekintést Nassim Taleb 2012-es "Antifragile" c. könyve – melyet a szerző fő művének nevez. Ez a könyv mérföldkőnek tekinthető a tudományok területén. Verbális vakságunkat mérsékelve – egy új szó, az antifragilitás megalkotásával és bevezetésével – nemcsak a (régi) mostani világunk újraértelmezésére, hanem egy (régi) új világ (újra) felfedezésére is lehetőséget ad. Ez az új világ teljes mentális támadást jelent az európai kultúrkör minden emberének, akiket az elmúlt bő száz év társadalomtudománya szocializált. Talebnek ebben az új világnézetébe tekinthetünk bele egy közgazdász szemüvegén keresztül.

Ingyenes rendezvényünkre invitáljuk a Nyugat-magyarországi Egyetem összes karának polgárait, Sopron város és vonzáskörzete téma iránt érdeklődő lakosait.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: