hírek

Közgazdász Klub – Balázs Judit: Az Iszlám előretörése – a privatizált terrorizmus

- 2015. november 12., csütörtök 13:02

Közgazdász Klub 2015. 11. 16-án 17:00 órai kezdéssel a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Aulájában (Sopron, Erzsébet u. 9).

Második alkalommal hallgathatjuk rendezvényünkön a népszerű közgazdász professzor asszonyt. Jelenlegi legfontosabb kutatási területe a gazdasági biztonság. Számos hazai és nemzetközi tudományos szervezet tagja, többek között 2010-ben választották újra a Magyar ENSZ társaság Kormányzó tanácstagnak, továbbá 2014-ben az ENSZ Kormányzótanácsi tagságát megújították.

Előadásának legfontosabb gondolatai:
A nyugati felfogás szerint az Iszlám a XXI. század globális konfliktusainak egyik fő forrása. Tény: az iszlám, a nyugattal, a nyugati értékrenddel szemben álló legbefolyásosabb eszmei irányzat a fejlődő világban. Európára értelmezve, Muammar al Khadafit idézve, „akik korábban karddal nem tudtak betörni a kontinensre, majd szíves invitálásra érkeznek.” Az 1400 vallás jelentette fenyegetésben, Európa és az iszlám kapcsolatában az elmúlt fél évszázadban, de a közelmúltban is jelentős változás állt be: világossá vált, hogy a több millióssá vált európai muszlim kolónia integrálása kudarcot vallott. A multikulturális együttélés soha nem látott problémákat vetett fel. A XXI. századi Európa nagy kérdése, mennyiben képes megküzdeni a nyugati civilizációt és egyben a kereszténységet érintő eddigi legnagyobb kihívással, az iszlámmal.

Ingyenes rendezvényünkre invitáljuk a Nyugat-magyarországi Egyetem összes karának polgárait, Sopron város és vonzáskörzete téma iránt érdeklődő lakosait!

Linkek:

Kapcsolódó hírek: