hírek

Közgazdász Klub – Artner Annamária: Tőke, munka és válság a globalizáció korában

- 2015. március 25., szerda 10:20

A Közgazdász Klub következő rendezvénye az Ökopolisz Alapítvány támogatásával 2015. április 7-én, 17.00 órakor kerül megrendezésre, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Aulájában (9400 Sopron, Erzsébet u. 9).

Az Akadémiai Kiadó gondozásában és az Ökopolisz Alapítvány támogatásával 2014-ben megjelent Artner Annamária „Tőke, munka és válság a globalizáció korában” című könyve. A beszélgetés vendégei a szerző mellett Róna Péter közgazdász és Pogátsa Zoltán szociológus, közgazdász.

Legfontosabb gondolatok: Artner Annamária „Tőke, munka és válság a globalizáció korában” c. könyve kapcsán mindennapjaink bajainak okairól, a jövőbe vetett remények valóságtartalmáról, a szükségszerű teendőkről esik szó. Helyesen tükrözi-e a ma uralkodó közgazdasági szemlélet a piacgazdaság, a profittermelés, a világkapitalizmus valós folyamatait? Mi a válság, mi van válságban és miért? Mi a tőke és honnan ered profit? Mit jelent a piacgazdaság a bérből, fizetésből élők számára? Milyen a világ munkavállalóinak helyzete és ennek perspektívái a különbözően fejlett régiókban? Mivé fejlődik, és mivé fejlődhet az Európai Unió – a görög helyzet tükrében? Honnét ered a fejletlenség és felzárkózhat-e egy ország a fejlettek közé? Hova, milyen társadalomhoz kellene felzárkózni? Miért növekednek a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenségek a világban és az országokon belül, mi lehet ennek következménye és hogyan lehet ezt orvosolni? Erről ütköztetik nézeteiket a beszélgetés közgazdász résztvevői és várják a hallgatóság kérdéseit, hozzászólásait, melyet kötetlen beszélgetés követ.

A rendezvény nyilvános és ingyenes. Szeretettel várjuk a Nyugat-magyarországi Egyetem összes karának hallgatóit és oktatóit, Sopron város és vonzáskörzete lakóit.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: