hírek

Közgazdász Klub – Török Gábor: Tanulás és innováció a Preziben

- 2014. március 27., csütörtök 09:20

A Közgazdász Klub következő előadása 2014. március 31-én 16.30 órakor kerül megrendezésre, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar, 9400 Sopron, Erzsébet u. 9. szám alatti Aulában.

A tanulás és az oktatás elválaszthatatlan eszközei napjainkban többek között a számítógép, a projektor. A tanár, a diák egyformán használ a tananyag elsajátítása során prezentációkészítő szoftvert. A Prezi egy ilyen szoftver, melynek középpontjában az ötletek, a gondolatok állnak.
Megkerestük a Prezi egyik alapítóját Halácsy Pétert, hogy a cégükről, a termékükről tartsanak előadást karunkon. Mondják el, hogyan sikerült elérniük, hogy öt év alatt három irodában mintegy 200 ember dolgozzon egy terméken, amit több mint 20 millió ember próbált már ki. Szeretnénk megtudni, hogy mitől lesz valakiből jó menedzser, miért fontos, hogy egy vezető rendszeresen kapcsolatban maradjon az alkalmazottakkal és ne csak akkor lépjen közbe, ha gond van, továbbá megtanulható-e, vagy csak születni lehet vezetőnek. Miért tartják fontosnak azt, hogy európai startup-ok budapesti központtal működnek? Hogyan dolgoznak, milyen értékek vezérlik a céget? Hogyan támogatják az innovációt? Mit tehetnek az ellen, hogy a startupok 75%-a elbukik? Miért pont a cégük lesz sikeres? Ehhez hogyan kapcsolódik az, hogy nemzetközi leadership konferenciát szerveznek Budapesten?
Ismert, hogy Barack Obama fogadta Árvai Pétert, a cég társalapító vezérigazgatóját, azért, hogy csatlakozzanak a ConnectED iskolai programhoz. Ebben a programban az összes amerikai tanuló számára elérhetővé akarják tenni a nagy sebességű, széles sávú internetet és a nagy sebességű vezeték nélküli összeköttetést.
Az előadással célunk minél szélesebb körbe eljuttatni egy sikeres vállalkozás szellemiségét, felkelteni az érdeklődést az általuk kifejlesztett szoftverre és használatától az oktatás, az előadások színvonalának növelését várjuk.
Szeretnénk a Nyugat-magyarországi Egyetem összes kara, Sopron város és vonzáskörzete számára nyilvánossá tenni ezt az ingyenes rendezvényünket.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: