hírek

A világhírű PREZIRŐL előadás a Közgazdász Klub keretében

- 2014. április 2., szerda 09:54

Török Gábor, a PREZI technológiai vezetője, 2013. március 31-én a Közgazdaságtudományi Kar Aulájában nagyszámú közönség előtt színvonalas prezis kivetítéssel mutatta be sikerük titkait.

A kiterjedt marketingnek köszönhetően az egyetemi polgárok mellett a városból is sokan voltak érdeklődők, a jelenlévők éltek is a kérdezés lehetőségével. Az előadó sokrétűen ismertette az ötlet kipattanásától napjainkig tartó lendületes, sikeres tevékenységüket. Török Gábor fő gondolata: erősen hisz abban, hogy a tudás mindenkié, egy budapesti székhelyű cég is képes világhírű, sikeres vállalatot létrehozni. Telephelyeik Budapest mellett San Franciscóban és Szöulban vannak. A mintegy 200 alkalmazott egymás között angolul beszél, globálisan gondolkodik, keresztfunkciós csapatokban dolgozik, sok-sok energiával mindent meg tud csinálni a vállalati értékek figyelembe vételével, melyek közül a legkiterjedtebb az átlátszóság.
Az előadó hangsúlyozta, hogy az innovációhoz nélkülözhetetlen, hogy a megszokott környezetet el kell hagyni, késztetést kell érezni az iránt, hogy a világot meg akarja változtatni, amihez természetesen megfelelő kultúra létrehozására is szükség van. Célokat kell meghatározni céges és csapat szinten, majd az értékeléshez módszereket, felelősségre vonást kell alkalmazni. Szinte naponta új kínálattal jelennek meg a piacon, a már mintegy 35 millió felhasználó számára.
Támogatásaikat fizikálisan végzik, oktatnak jótékonyan, most éppen a budapesti lányok a célközösség. Egy kiválasztott településen segítenek, pl. ablakok kicserélése stb. Ilyenkor az a gondolat vezérli őket, hogy a munkájuk által boldogabbak legyenek az emberek. Támogatják az egyetemistákat, pl. San Francisco-i tanulmányúton való részvételüket.
Halácsi Péter alapító gondolata:
„Egy vállalkozás olyan, mint egy számítógépes játék. Egyre nagyobb kihívások vannak. A cél mindig a következő szint.”

Linkek:

Kapcsolódó hírek:
Közgazdász Klub – Török Gábor: Tanulás és innováció a Preziben - 27-03-14 09:20